Blue Flower

Večer matematike 2021.

 

Večer matematike drugačiji je pristup matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Svake godine se obilježava Večer matematike, ali ove godine smo čak cijeli tjedan (29.11. - 3.12. 2021.) posvetili matematici. Na satovima matematike rješavali smo zabavne zadatke, igrali zanimljive igre i sudjelovali u različitim aktivnostima. Čak smo putem tableta i mobitela odigrali pokoji matematički Escape room. Bilo je zabavno, zanimljivo i vrlo veselo te jedva čekamo iduću Večer matematike!    

                                 M. Tkalčević, učiteljica matematike

 

 

 

 


 

 

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Studeni je mjesec  u kojem obilježavamo tužne  dane sjećanja na žrtve Domovinskog rata, osobito je  bolan 18. studenog  kada obilježavamo u cijeloj domovini Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

U školi  smo 17. studenog odali počast žrtvama paleći svijeće uz Ulicu Siniše Glavaševića (nakon jutarnje smjene) te paleći svijeće uz školsku ogradu (nakon popodnevne smjene). Učenici su ovih dana sa svojim učiteljima razgovarali o bolnim ratnim temama, a potom  izrađivali likovne radove  te plakate. Neki od nas napisali su stih i toplu riječ za Vukovar.

„Prošlo je 30 godina… Čini se kao dugo razdoblje, ali nije. Sve je to bilo nedavno, svega se sjećamo i nikada nećemo zaboraviti. Nećemo dopustiti da ponovno padne. Tu smo zajedno. Uvijek ćemo se sjećati našega grada heroja, uvijek ćemo se sjećati te krvave bitke za Vukovar, bitke za našu slobodu.“

 

                                                                                                                                         L. Pokos,  8. b  

 


 

Humanitarna akcija Igračkom do dječjeg osmijeha - KBC REBRO

Tijekom  mjeseca svibnja i lipnja u našoj školi održavala se humanitarna akcija kao podrška inicijativi Igračkom do dječjeg osmijeha - KBC REBRO. Cilj akcije je prikupljanje plišanih igračaka koje se poklanjaju djeci koja dolaze na preglede u KBC Rebro u Zagrebu. U našoj školi je akciju pokrenula učiteljica J. Baričević  koja je organizirala skupljanje, skladištenje te pakiranje igračaka u prozirne celofane. Velik broj učenika je velikodušno sudjelovao u ovoj akciji, neki su se čak odvojili od svojih omiljenih plišanaca u namjeri da razvesele neko drugo dijete. Pohvala svima koji su sudjelovali, učenicima, roditeljima i djelatnicima škole. Nadamo se da će naše, od srca poklonjene igračke,  izmamiti  osmijeh na dječja lica.

            F. Brtan i S. Miličević, 7. a


 

Jesenske aktivnosti u našoj školi

      Unatoč pandemiji, naše školske aktivnosti predviđene za jesenske dane, odvijaju se u skladu s epidemiološkim mjerama. Možemo reći da se jesen došuljala u našu školu donoseći brojna događanja.

      Međunarodni dan zaštite životinja obilježili smo 4. listopada. Povodom toga dana pažnju smo posvetili jednoj skupini ugroženih životinja - pčelama, bez kojih bi život na Zemlji bio drugačiji. Odgledali smo videa (Zašto pčele umiru? i Volim životinje - pčela) sa svojim učiteljima. Učenici viših razreda svoje su likovne radove posvetili upravo pčelama. Njihove radove je učiteljica Tatjana Haber sjedinila u prezentaciju koju možete pogledati ovdje: https://sway.office.com/ZWdBCEQOUfErILZS?ref=emaill.

U drugome tjednu listopada učenici nižih razreda obilježavali su Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Tijekom tjedna organizirane su brojne mirisne aktivnosti u kojima su sudjelovale i vrijedne majke te bake pripremajući pekarske proizvode. Jesenski proizvodi bili su tema u crtežima i likovnom izražavanju. Dan jabuka obilježava se 20. listopada, jabuka je zaslužila svoj dan kao najzdravija voćka kojom se često zasladimo. Dan kravate obilježen je 18. listopada, već nekoliko godina na taj datum učenici i učitelji nose svezanu kravatu ili rubac oko vrata, izrađuju se plakati, kravate od papira. Odgledan je crtani film o nastanku kravate (Kravata Croatica ) te video prilog. Toga dana učenici osmih razreda nisu se u razgovoru dotaknuli samo kravate, već i drugih doprinosa Hrvata svjetskoj kulturi, umjetnosti i znanosti.

      Tjedni za nama bili su učenicima veoma zanimljivi i poučni. Ova godina proglašena je Godinom čitanja, a naša školska knjižnica će vas svojim kreativnim aktivnostima potaknuti na druženje s knjigom i na čitanje, zato pratite Virtualnu knjižnicu i čitajte!

                                        L. Kotarski i L. Rožić, 8. b


 

 

Dan škole 2021.

            Prošli tjedan obilježili smo Dan škole. U utorak i srijedu održane su sportske igre mlađih razreda. Na školskom igralištu, u različitim terminima, igrale su se razne sportske štafetne igre, poligon, štafeta, ribarova mreža, ledena baba, podvlačenje konopa i druge. Dan škole, petak 28. svibnja 2021., bio je  nenastavni dan. Od 9 sati započele su  nogometne utakmice, natjecali su se 5. i 6. ,  6. i 7. te 7. i 8. razredi. Dok su dječaci igrali, skupilo se mnogo radosnih i napetih navijača te navijačica na tribinama. Za to vrijeme, na drugom igralištu djevojčice su  igrale odbojku. Naša poučna staza, koja se postupno uređuje u dvorištu škole, dobila je za Dan škole  ježevu kućicu, a 25. svibnja  u njoj je postavljena ploča s QR kodom uz Gupčevu lipu. Školska knjižničarka Lj. Radovečki školi za rođendan uredila je digitalnu knjižicu u  Bookcreator aplikaciji. U njoj  možete vidjeti (nalazi se na web stranici škole) kako su učenici čestitali svojoj školi rođendan. Svi su pokazali svoje talente i kreativnost. Netko je nadaren za glazbu i pjesmu, netko glumu i razgovor, neki su pokazali novinarske te literarne i likovne vještine…

         Svima je zajedničko što su se potrudili napraviti, zajedno sa svojim učiteljima, divnu čestitku svojoj školi za njen 47. rođendan.

                                                  N. Mlinarić, 5. a